Joan Joosten (1948)

Ik heb meer dan 38 jaar ervaring in het ondersteunen van leerprocessen bij zeer uiteenlopende groepen uit de samenleving: maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, consulenten, managers, besturen en directies uit het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs, de landbouw en de overheid.
Ik geef lezingen en workshops rondom vitaliteit en arbeidsmotivatie, levensfasebeleid, rouw, Pensioen in én uit  Zicht en ouder worden in je werk. Ik verzorg ook een breed scala van een- of meerdaagse cursussen voor aanstaande gepensioneerden en hun partner. Daarbij coach ik in toenemende mate individuen en echtparen die niet kunnen deelnemen aan meerdaagse cursussen vanwege gezondheidsbeperkingen.
Tevens ben ik actief  in de palliatieve terminale zorg voor het landelijke Steunpunt VPTZ (‘vrijwilligers palliatieve terminale zorg’). Ik geef trainingen aan coördinatoren en vrijwilligers van hospices, bijna-thuis-huizen en organisaties die thuis-stervenden ondersteunen.
Ik ben ook deskundig in het begeleiden van individuen, gezinnen, bedrijven en/of organisaties die met zich met verlies en rouw bezighouden. Ik ondersteun ouders die een kind verloren. Bij Odyssee werk ik mee aan het verwerven en onderhouden van vele klantcontacten.

Joan Joosten

'Ik hou ervan om het verhaal van ieders levensweg te delen, zodat mensen hun eigen toekomst op zinvolle en inspirerende wijze vorm en inhoud kunnen geven'.

Persoonlijke kwaliteitenMijn stijl van werken wordt door deelnemers omschreven als: inspirerend, aandachtig, respectvol, inlevend en enthousiasmerend. Ik weet ‘een vuur aan te maken in plaats van een emmer te vullen’ (vrij naar Heraklites) en daar worden de deelnemers én ik altijd blij van.
Ik vind leren een ontdekkingstocht naar nieuwe vergezichten en inzichten door te kijken met andere ogen. Men zegt dat ik er als trainer in slaag om ook zware zaken op een lichte manier bespreekbaar te maken met relativerende humor en zelfspot. Ik maak graag gebruik van beelden, muziek, film, poëzie en literatuur. Mijn aanpak is altijd concreet, gericht op de praktijk en met het oog steeds gericht op de gewenste toekomst.

Track Record Joan Joosten


Senior trainer-adviseur en accountmanager
Werkte bij
Volkshogeschool Ons Erf te Berg en Dal en Driekant Maastricht
Deskundig in
Ondersteunen bij het (verder) ontwikkelen van ‘levenskunde’
Specialismen
Forumtheater van Augusto Boal
Creatieve Expressie
Kernkwaliteiten en kernkwadrant
Roos van Leary
Het Enneagram (al dan niet verbonden met het Kernkwadrant)
Zin in je werk
Effectief Persoonlijk Leiderschap (Stephen Covey)
Tai Chi
Mindfulness
Typisch Joan
Aandachtig, speels, inspirerend, respectvol, humor, inlevend en enthousiasmerend.

Contactgegevens
Joan Joosten
j.joosten@odyssee-groep.nl